(ZB-3.5) Set hotkey to side dividers?

Hi, How can I set a Hotkey for the left and right side Dividers In ZBrush 3.5.

Thanks in advance-
Lennart

You can’t do it directly but this little plugin will solve the problem. Simply put the ZSC file in your ZStartup\ZPlugs folder and restart ZBrush. There will be two new buttons - LeftPanel & RightPanel - in the ZPlugin>Misc Utilities submenu. Assign hotkeys to these.

The code is included in the zip for anyone that’s interested.

EDIT: This will work with ZBrush 4.

Hi Marcus, and thank you,

But there is a slight problem, it doesn’t work as did my privious script. The zscript works fine but i cannot map them to the (~) and (ALT+~) keys. Bellow I have provided the script that you gave me back when 3.1 came out VS the new one you have provided on this thread. Is there any way you can get it to work as it does in 3.1?

Thank you in advance once again-
Lennart

ZBRUSH 3.1 script:

[IConfig,2.0][ISubPalette,“ZPlugin:Custom Hotkeys”]

[IButton,“ZPlugin:Misc Utilities:Left Div”,“Toggle Left Divider Open/Close”,
[IShowActions,0]//Temporarily switches of ShowActions
[IClick,1000]
,76 //button width
,alt+’~’]//Hotkey

[IButton,“ZPlugin:Misc Utilities:Right Div”,“Toggle Right Divider Open/Close”,
[IShowActions,0]
[IClick,1001]
,76 //button width
,’~’]//Hotkey

ZBRUSH 3.5 script:

[ISubPalette, “ZPlugin:Misc Utilities”,0]

[IButton, “ZPlugin:Misc Utilities:LeftPanel”, “Toggle left panel”,
[IClick,1000]
,.5,]
[IButton, “ZPlugin:Misc Utilities:RightPanel”, “Toggle right panel”,
[IClick,1001]
,.5,]

Lennart,

ZBrush 3.5 handles hotkeys slightly differently and some keypresses won’t work. ~ appears to be one of them (although it seems to assign correctly). Alt+~ works for me, though note that you need to lift the Alt key between keypresses (this has always been a limitation with hotkeys assigned to zscripted buttons).

I suggest you choose different hotkeys, then all should work OK.

I see, Thank you very much for your help.

Lennart

what about for ZBrush 4r7

The plugin in post #2 will work in ZBrush 4R7. Simply copy the ZSC file to the ZBrush 4R7\ZStartupZPlugs folder and also to the ZBrush 4R7\ZStartupZPlugs64 folder.

Works great. Thanks Marcus!

Dear Marcus,
Thank you very much :slight_smile: :+1:

This is not working on Mac OS X (El Capitan) and Brush 4R7 P3 64bit

Any solutions ?

EDIT:
Sorry, it worked !!!
Oversaw the “misc” - menu.

Very cool. Thank you for the script Marcus.

very useful plug !!! thanx!!!