ZBrushCentral

blending displacement maps in maya MR,Rman

i saw dr. julian johnson anim… and tried to find way to morf one head to another… and there’s no any tut here or else… so i have to find my own way… and i was suprised how easy setup is…

first of all… u know your disp maps must be from same base mesh…

whaen u create all your displacement maps you just make layer shader… and drag 'n drop 2 textures in shelf… snd delete defoult green node…
for blending u use OVER! and qith slider u can mix those 2 textures together!

just drop that layer texture to displacement node of your shader and there u go!! :slight_smile:

simple like that!!

or u can download avi file here

http://rapidshare.de/files/20634581/disp_morph.avi.html

and always u can make another layer shader… put your first layer shader on first position in new layer shjader and for secon texture u drop your third texture… and just like that u can morf from second to third disp map… and so one…

i hope u find this usefull!!!

c ya!

Hey, great thread I can not believe that nobody is answering, I’ve been looking for displacement map blending since I had seen the Taron’s “Why are we here” animation. I’ve found the link on this page on Google, and couldn’t believe that you’re from Serbia. I tought that nobody here is using Zbrush, it’s such a great tool esspecially in pipeline with Maya.
P. S. Morao sam na engleskom, ukoliko se neko “osmeli” da pogleda thread :slight_smile: .
Jel imas neke radove u Zbrush-u ili Maya-i. Ja trenutno radim diplomski u Maya-i?
Evo bas pogledao tvoj video, odlicno, moram probati sad nekom glavom iz Posera.
Pozdrav.

kao prvo drago mi je da ti se dopao tut i da je nekom koristan…
nisam se nesto trudio da napravim neki tut sa konkretnim primerom… ali i ovako je dovoljno jasno i ko zna cemu sluzi moze da ga primeni gde zeli i ume… ja nisam bio uspeo da nadjem tut pa sam se drndao satima dok nisam provalio foru… skontao sam jos mnogo detalja oko toga… kao sto je oduzimanje dve displace mape i dodavanje razlike na neku drugu… na primer bore na osnovnu… kada se lik namrsti i tome slicno… ali posto nema preterano mnogo zainteresovanih…nemam zelju nikome ni da objasnjavam! :))

a za jezik… boli te uvo… spanci na spanskom… rusi na ruskom… englezi… sto mi ne mozemo?? zato sto nas je malo?? :)) bas ne treba! naka uzmu recnik i prevode ako ih interesuje… :wink:

ima ljudi koji koriste ovde zb… ali malo njih znaju da ga koriste… nekolicina samo… bar za koje ja znam… a evo ti ovde nekih mojih zadnjih par radova pa pogledaj…

http://chovasie1.cgsociety.org/gallery/

a i cesto sam na dizajn zoni u 3d sekciji tako da ih ima i tamo mnogo…
a i ne bi ti bilo lose da posecujes taj sajt povremeno…

aj u zdravlje i ako budes imao neke frke sa diplomskm… javi! :wink:

poz!

E hvala za pomudjenu pomoc za diplomski evo zavrsavam ga pa ako da bog da dobro prodjei bude gotovo ovog meseca…
Nego reci mi znas li kakvo je stanje kod nas u drzavi za zaposljavanje u sferi 3d-a??? Nesto mi se cini prilicno siromasmo… Znam za par studija i to je to…

Zaboravih da te pitam, jesi li odradio neku animaciju, recimo sa ovim blending displacement, moze dosta toga zanimljivog da se uradi…

disp animuradio sam jednu… cisto da vidim koja su ogranicenja i da vidim kako ceo proces mora da se odradi… ali nista spektakularno… sljudsku glavu u neko stvorenje bez textura i bilo cega… ali je odradilo to sto sam zeleo… trenutno nemam vremena da se bavim takvim stvarima pa ce to da saceka…

a stose tice zaposlenja i tih stvari kod nas… to vec nisu stvari koje spadaju pod ovaj forum tako da za to… ili mailom… ili msn… [email protected]

poz!

yeah whatever talk in plain english!!!

Kind of needed that information right there. But in English. Conform, people.

-Norwegian