1. #1
    Super Moderator User Gallery
    Join Date
    May 2001
    Posts
    20,763

    Default PaintStop - Information, Installation & FAQ

    Have you ever been doing something and just gotten an urge to grab a pencil and doodle?
    Or had a great idea that you wanted to get on paper before it faded?
    Or maybe just find yourself in need of a creative boost?

    Then, PaintStop is for you!

    PaintStop is a quick and easy pit stop for your creative mind.
    Whether you're racing against a deadline or in a hurry to get an idea on paper,
    this convenient plugin is one of the quickest and easiest ways to express yourself.


    PS_ZBC_Banner.jpg
    PaintStop will configure your user interface and settings to give you the feel of using real world art tools.
    In addition to the many brushes, pencils, and paints that are available in PaintStop, you can choose from
    a variety of different canvas types to change the look and feel of your final piece.
    icons.jpg
    Create fine works of art with the following tool types.
    Charcoals / Pencils / Erasers / Pastels / Markers
    Air Brushes / Inks / Water Colors / Oils / Gouache
    Smudge / Color Blend / Palette Knife / Blur / Sharpen
    Dodge / Burn / Saturate / Clone

    See PaintStop in action...




    gallery.jpg
    Learn even more about PaintStop by visiting the PaintStop feature page.



    ________________________________________

    This plugin is available with ZBrush 4R6.

    ________________________________________

    Installation

    The plugin is automatically installed with the standard installation of ZBrush.

    ________________________________________

    Frequently Ask Questions

    Q: I don't see PaintStop in the Document palette.
    A: If you did a custom install of ZBrush then run the installer again and make sure you install the PaintStop plugin.


    2010 Pixologic, Inc. All rights reserved, Pixologic and the Pixologic logo, ZBrush, and the ZBrush logo are registered trademarks of Pixologic. Various patents pending. All other trademarks are the property of their respective owners.


    Last edited by marcus_civis; 05-23-14 at 07:27 AM.

  2. #2
    New Member User Gallery
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    28

    Default

    First off, thanks so much for the fix. PaintStop now launches.
    Secondly, I would like to apologize to Support for posting outside this thread.
    So, once again, this is just a confirmation that the recently uploaded PaintStop Plug works fine.

    Thanks again.

  3. #3
    Member User Gallery
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Antwerp
    Posts
    82

    Default Having a problem starting Paintstop in ZB4

    Hello,

    Installed Paintstop, it shows up in documents alright but when I start it up I get this warning: ScreenShot001.jpg


    Can somebody help me with this please
    www.rolilli.be

    Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing wich ones to keep. (Scott Adams)

  4. #4
    Senior Member User Gallery
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Croatia
    Posts
    242

    Default

    Quote Originally Posted by tapihritsa
    First off, thanks so much for the fix. PaintStop now launches.
    Secondly, I would like to apologize to Support for posting outside this thread.
    So, once again, this is just a confirmation that the recently uploaded PaintStop Plug works fine.

    Thanks again.
    What was your problem, what did you do to fix it?
    I'm experiencing the same thing rolilli does.

    I'm running on win 7 64 bit version

  5. #5
    Moderator User Gallery
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    8,534

    Default

    Yes, apologies for this, a last minute oversight. The current version will work on the Mac. A PC version will be available for download later today.

  6. #6
    Member User Gallery
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Antwerp
    Posts
    82

    Default

    Thank you for the info Marcus, pretty fast reaction
    www.rolilli.be

    Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing wich ones to keep. (Scott Adams)

  7. #7
    New Member User Gallery
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    28

    Default

    Quote Originally Posted by a i r
    What was your problem, what did you do to fix it?
    I'm experiencing the same thing rolilli does.

    I'm running on win 7 64 bit version
    Same as the screenshot above, but for the mac.
    Hope that the plug has been updated for the PC.
    Probably has been by now.
    Happy ZBrushing.

  8. #8
    Senior Member User Gallery
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Pinellas Park FL
    Posts
    2,055

    Default

    I downloaded the version PaintStop_4_05 this afternoon, but I still get the same problem as I did with the _4_04 version. Is this not the new update? I'm not in a huge hurry to use it, but I would like to have the correct version installed when it is ready. Thanks, Marcus, for your tireless efforts on this plugin.

    Also, on a side-note, who is responsible for creating UVMaster?? I want to give that guy a big ole smooch. That plug-in is amazing.

  9. #9
    Member User Gallery
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Antwerp
    Posts
    82

    Default

    Does not work on my pc eighter, getting the same popup I had before
    www.rolilli.be

    Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing wich ones to keep. (Scott Adams)

  10. #10
    New Member User Gallery
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by rolilli
    Hello,

    Installed Paintstop, it shows up in documents alright but when I start it up I get this warning: Interface item could not be found
    Can somebody help me with this please
    I get the same problem

  11. #11
    Moderator User Gallery
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    8,534

    Default

    Hi folks,

    As of August 18 the plugin has been updated. Anyone having PaintStop fail to start should download the latest version from the Download Center.

    Thanks,

  12. #12
    Senior Member
    User Gallery
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    New York, New York
    Posts
    610

    Default

    Worked like a charm. Thanks Marcus!

  13. #13
    Senior Member User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Age
    38
    Posts
    136

    Default

    Thanks a lot!

  14. #14
    Senior Member User Gallery
    Join Date
    May 2004
    Posts
    166

    Default

    I cannot apply a hotkey to the scroll button. I can, using Ctrl + Alt, and when i mouse over it, shows the hotkey bound to it, but it simply doesn't work.

    Which means i have to go up to the to right to use it. But because i have my tablet using one monitor, if i try and scroll right i cant because my tablet is using one monitor of two leaving no place to scroll.

    If i could bind a hotkey it would eliminate this problem.
    Last edited by phrenzy84; 08-15-10 at 04:27 AM.

  15. #15
    Moderator User Gallery
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    8,534

    Default

    It's not possible to assign a working hotkey to the Scroll button. (This is true for ZBrush, not simply PaintStop.)

    What you can do is use the spacebar to bring up the quick menu. Position your cursor over the Scroll button on the quick menu then click+drag to scroll the canvas.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •