1. #46
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    510

    Default

    "what I really would like to do is a erosion algorithm that works directly on a dynamesh 3D model. That would be very cool and I think it can be done."

    That would really be cool!

    Cheers!
    TheRazorsEdge

    "Knowing is not enough, we must apply. Willing is not enough, we must do."
    - Bruce Lee -

  2. #47
    New Member Follow User Gallery
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    11

    Default DEM or existing geo

    Hey
    DEM data can be converted to a obj so you don't need to worry about the photoshop side of things.DEM is ideal to start working with as its going to have the correct work scale, which is vital. But even working with existing geo would be great. Often you are trying to match some concept or place, and in these situations a procedural system is hard to art direct or control precisely.
    Cheers
    Hamish

  3. #48

    Default

    Looking forward to this! Hope some portions can be ported to the Mac so that I get to use it as well.
    Do you need any inputs on terrain generations in case if you are thinking of future updates?

  4. #49
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2007
    Location
    Bellevue,WA
    Posts
    499

    Default

    Yes, any inputs, critics or ideas are welcome. And There is a MAC version already available.
    __________________________________________________

    My GumRoad

    ZTree
    Terrain Tools (OS X)
    Terrain Tools (Win x64)

  5. #50
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Paris
    Posts
    263

    Default

    Faceless, I can't wait to see your plugins combo. You have great ideas and programming skills. I am ready to see what you have done.
    Hey Ignacio, i have a great new, My toolset is available in private beta, i d like you to join on board
    may i sent you a private message with a walkthrough for you to grab your individual licence and the toolset ?

    Nicolas
    Plugins & Toolsets for Zbrush 4R8 : zCycler Pro | Plugin Manager |Matiere 3d | Twitter | @Facelessmindz

  6. #51
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    167

    Default find of the century

    Hey dargelos, you are my new best friend.
    This plugin was my no. 1 choice on my wish list. I have spent years searching for the best workflow in creating a World for my graphic novel. I have tried loads of software packages and found the best workflow to be ZBrush, using all the brushes available, however as you can imagine this took hours of sweat and sleepless nights. I still didn't reach the quality I was looking for.
    So thank you so much for this plugin. I really can't wait to get stuck in. All your hard work, expertise and creativity are much appreciated...
    [URL=http://www.makeurMARK.net]www.makeurmark.net[/URL]
    :b3: [I][COLOR=DarkOrange][SIZE=1]Standing outside the box[/SIZE][/COLOR][/I]
    :b3: [I][COLOR=DarkOrange][SIZE=1]If you can't take it, don't give it[/SIZE][/COLOR][/I]

  7. #52
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2007
    Location
    Bellevue,WA
    Posts
    499

    Default Color Maps

    I worked a little bit on the color map creation. I finally decided to generate different maps because it's a very versatile solution.
    You can export them to photoshop and use them as masks, selections or you can use them inside ZBrush.
    Mask and Fill creates an stencil from the selected alpha and fill the canvas with the color or selected texture. Also you can activate the stencil and manually paint on cavities, wet areas, convexities, flats or the highest slopes .

    __________________________________________________

    My GumRoad

    ZTree
    Terrain Tools (OS X)
    Terrain Tools (Win x64)

  8. #53

  9. #54
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2007
    Location
    Bellevue,WA
    Posts
    499

    Default SplatMap!

    I am working on an easy way to create a proper SplatMap from generated Alphas (slope map, cavity, WetMap, etc). This is not done by merely putting them all together in different channels, I am using the sum-to-one rule to make sure they look great in Unity... It's not ready yet but it will be soon...

    __________________________________________________

    My GumRoad

    ZTree
    Terrain Tools (OS X)
    Terrain Tools (Win x64)

  10. #55
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2007
    Location
    Bellevue,WA
    Posts
    499

    Default

    Oh, And It will be possible to export the 16 bit heightmap directly in RAW format...
    __________________________________________________

    My GumRoad

    ZTree
    Terrain Tools (OS X)
    Terrain Tools (Win x64)

  11. #56
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    167

    Default

    Music to my ears dargelos. My dream pipeline would be to create my terrain in ZB and take it over to unreal. So looking forward to the results. Serious good luck with the splats.
    [URL=http://www.makeurMARK.net]www.makeurmark.net[/URL]
    :b3: [I][COLOR=DarkOrange][SIZE=1]Standing outside the box[/SIZE][/COLOR][/I]
    :b3: [I][COLOR=DarkOrange][SIZE=1]If you can't take it, don't give it[/SIZE][/COLOR][/I]

  12. #57

    Default

    Zbrush too unity workflow it's sound more and more interessing

  13. #58
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2007
    Location
    Bellevue,WA
    Posts
    499

    Default

    Yes, It would be great to have an easy work flow between those(Unity and UR) and ZBrush.... Is anybody using Amazon's Lumberyard?
    Anyway I made a short video Showing how to use the UC River button...
    __________________________________________________

    My GumRoad

    ZTree
    Terrain Tools (OS X)
    Terrain Tools (Win x64)

  14. #59
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    USA
    Posts
    1,495

    Default

    This is a really useful plugin!
    I was testing the SplatMaps, and on export get error: Blue - Blue Channel Dimensions don't m (cant read the rest)
    My guess is two of the selected alphas are he same, or mismatched sizes?
    sadicus | My Gumroad | w10 | nvidia GeForce 680M |
    Soft kitty, Warm kitty, Little ball of fur. Happy kitty, Sleepy kitty, Purr Purr Purr

  15. #60
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2007
    Location
    Bellevue,WA
    Posts
    499

    Default

    I made a video Explaining how to create the SplatMaps.
    But yes, all 4 alphas need to have the same size as they will be converted to Channels of a single color image.
    __________________________________________________

    My GumRoad

    ZTree
    Terrain Tools (OS X)
    Terrain Tools (Win x64)

Page 4 of 9 FirstFirst 1234567 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •