1. #1
    Member User Gallery
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Croatia
    Age
    36
    Posts
    51

    Default Multi Mesh Insert - Brush Editing

    Hi,

    I have watched all ZClassrom tutorials but I have not seen anything about editing existing multi mesh insert brushes. I wonder, is it possible to convert multi mesh insert brush back to subtools and then make another multi brush with all the changes? I guess, we should keep the file with subtools if we are going to make any change to the library. Still, it would be really great if there is some way to easily recombine the parts of existing multi insert brushes.

    Thanks
    Last edited by moth3r; 08-07-12 at 09:55 AM.

  2. #2
    Senior Member User Gallery
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Vienna
    Age
    40
    Posts
    277

    Default

    i had the same idea/question lately; something like a "insert mesh to subtool" command would come in handy

  3. #3
    Member User Gallery
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Croatia
    Age
    36
    Posts
    51

    Default

    Multi mesh insert brushes seem so well implemented that I am kind of surprised I have not seen that certain function yet. In any case considering that was not covered I would be interested to hear your workarounds.

  4. #4
    Senior Member User Gallery
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Vienna
    Age
    40
    Posts
    277

    Default

    workaround:

    - create a plane (make polymesh 3d)
    - use insert mesh brush with shift to avoid rotation
    - delete plain (delete hidden or split group)
    - deformation > unify remaining "insert mesh" to recenter it

  5. #5
    Member User Gallery
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Croatia
    Age
    36
    Posts
    51

    Default

    @MichaelMaehring

    I really appreciate your help! That works indeed but I still pray for some easier workaround because that involves a lot of steps when dealing with bigger brush libraries. I do not know is it possible somehow to extract " subtools meshes from the files directly?

  6. #6
    Super Moderator User Gallery
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    1,189

    Default

    There is a Mesh From Brush button at the bottom of the Geometry sub-palette (Modify Topology section). Just click this button and any mesh that is selected on a IMM will replace any selected mesh. This is why I like to select the polymesh star before pressing this button.

    do your edits and then make the new brush. Hope this helps.

  7. #7
    Senior Member User Gallery
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Vienna
    Age
    40
    Posts
    277

    Default

    cool! thanks for the hint!!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •