View Full Version : blending displacement maps in maya MR,Rman
chovasie
05-16-06, 03:07 PM
i saw dr. julian johnson anim.. and tried to find way to morf one head to another... and there's no any tut here or else.. so i have to find my own way.. and i was suprised how easy setup is...
first of all... u know your disp maps must be from same base mesh...
whaen u create all your displacement maps you just make layer shader.. and drag 'n drop 2 textures in shelf.. snd delete defoult green node...
for blending u use OVER! and qith slider u can mix those 2 textures together!
just drop that layer texture to displacement node of your shader and there u go!! :)
simple like that!!
or u can download avi file here
http://rapidshare.de/files/20634581/disp_morph.avi.html
and always u can make another layer shader.. put your first layer shader on first position in new layer shjader and for secon texture u drop your third texture.. and just like that u can morf from second to third disp map... and so one...
i hope u find this usefull!!!
c ya!
klebedaja
06-06-06, 06:48 PM
Hey, great thread I can not believe that nobody is answering, I've been looking for displacement map blending since I had seen the Taron's "Why are we here" animation. I've found the link on this page on Google, and couldn't believe that you're from Serbia. I tought that nobody here is using Zbrush, it's such a great tool esspecially in pipeline with Maya.
P. S. Morao sam na engleskom, ukoliko se neko "osmeli" da pogleda thread :) .
Jel imas neke radove u Zbrush-u ili Maya-i. Ja trenutno radim diplomski u Maya-i?
Evo bas pogledao tvoj video, odlicno, moram probati sad nekom glavom iz Posera.
Pozdrav.
chovasie
06-06-06, 09:08 PM
kao prvo drago mi je da ti se dopao tut i da je nekom koristan....
nisam se nesto trudio da napravim neki tut sa konkretnim primerom.. ali i ovako je dovoljno jasno i ko zna cemu sluzi moze da ga primeni gde zeli i ume.. ja nisam bio uspeo da nadjem tut pa sam se drndao satima dok nisam provalio foru... skontao sam jos mnogo detalja oko toga.. kao sto je oduzimanje dve displace mape i dodavanje razlike na neku drugu.. na primer bore na osnovnu.. kada se lik namrsti i tome slicno.. ali posto nema preterano mnogo zainteresovanih..nemam zelju nikome ni da objasnjavam! :))
a za jezik.. boli te uvo.. spanci na spanskom.. rusi na ruskom... englezi.. sto mi ne mozemo?? zato sto nas je malo?? :)) bas ne treba! naka uzmu recnik i prevode ako ih interesuje.. ;)
ima ljudi koji koriste ovde zb.. ali malo njih znaju da ga koriste.. nekolicina samo... bar za koje ja znam.... a evo ti ovde nekih mojih zadnjih par radova pa pogledaj..
http://chovasie1.cgsociety.org/gallery/
a i cesto sam na dizajn zoni u 3d sekciji tako da ih ima i tamo mnogo....
a i ne bi ti bilo lose da posecujes taj sajt povremeno..
aj u zdravlje i ako budes imao neke frke sa diplomskm... javi! ;)
poz!
klebedaja
06-07-06, 06:28 AM
E hvala za pomudjenu pomoc za diplomski evo zavrsavam ga pa ako da bog da dobro prodjei bude gotovo ovog meseca...
Nego reci mi znas li kakvo je stanje kod nas u drzavi za zaposljavanje u sferi 3d-a??? Nesto mi se cini prilicno siromasmo... Znam za par studija i to je to...
klebedaja
06-07-06, 06:30 AM
Zaboravih da te pitam, jesi li odradio neku animaciju, recimo sa ovim blending displacement, moze dosta toga zanimljivog da se uradi...
chovasie
06-07-06, 10:57 AM
disp animuradio sam jednu... cisto da vidim koja su ogranicenja i da vidim kako ceo proces mora da se odradi.. ali nista spektakularno... sljudsku glavu u neko stvorenje bez textura i bilo cega.. ali je odradilo to sto sam zeleo.. trenutno nemam vremena da se bavim takvim stvarima pa ce to da saceka..
a stose tice zaposlenja i tih stvari kod nas.. to vec nisu stvari koje spadaju pod ovaj forum tako da za to.. ili mailom.. ili msn.. chovasie@hotmail.com
poz!
Proupin
06-10-06, 04:07 PM
yeah whatever talk in plain english!!!
ToreHolmem
04-17-08, 02:21 PM
Kind of needed that information right there. But in English. Conform, people.
-Norwegian